Privat

Fotograf Viveka Österman

Hur går det till?


Kontakta mig på mail, telefon, nedan kontaktformulär eller via min facebooksida så bokar vi en tid som passar ert schema.

Har man små barn och är hemma så brukar det finnas tider mitt på dagen som passar ert barn men ibland är det lättare att komma en kväll för att man jobbar på

dagarna och vill gärna att hela familjen ska vara med på någon bild.

Har man svårt att komma mitt i veckan så hör med mig för ledig tid under helg.   PRISLISTA FOTOGRAFERING

Gravid


När ska fotograferingen ske? Det är svårt att säga när det är som bäst men allt från då du har ca 5 till 2 veckor kvar brukar vara bra. Allt beror på hur stor magen hunnit bli och det kanske inte är så roligt att komma dom absolut sista veckorna då du börjar känna dig trött och tung.


Att tänka på inför fotograferingen är att inte ha på sig byxor eller underkläder som sitter hårt över magen, då kan det bli en rand som syns om du vill fota magen bar.


Tips på kläder är snäva linnen, korta eller långa tillsammans med leggings visar formen bra. En kofta som går att ha öppen så att magen sticker ut.


Nyfödd


Fotograferingen ska helst ske när bebisen är 1-3 veckor gammal.


Då är det lättast att få dom att sova och lägga dom i den pose man vill.


Det går jättebra att amma hos mig i min soffa då ni är här så att bebisen somnar bättre.

oftast så fotografera bebisen naken men jag har lite olika fina tyger,filtar och huvudbonader man kan låna om man vill.

Eller så tar man med sig något personligt man vill att bebisen ska ha på sig.


1-åring


Lättaste perioden att fotografera är då barnet står stadigt och då dom kan hålla sig i en möbel och kanske vågar stå själv och även ta något steg.

Det blir lite svårare att få barnets uppmärksamhet då dom har lärt sig gå för

några månader sedan och kan springa, men vem har sagt att det ska vara lätt, bra bilder går alltid att få :)


Ta gärna med extra ombyte som du vill fota barnet i 2 uppsättningar kläder och ta med mellanmål om barnet tappar energi

Familj


En familj kan se ut hur som helst.

Det kan vara gammelmormor och morfar tillsammans med deras vuxna barn och deras familjer eller det kan vara ensamma pappan med barnen och hunden.


Vill man fotografera barnen individuellt och sedan familjen så går det jättebra men man får komma ihåg att små barn blir ganska trötta efter ett tag och då brukar jag göra det i prioordning.

Är familjebilden det viktigaste så börjar vi med det. Är det syskonbilden som är viktigast så tar vi det först och sedan ser vad dom orkar efter det.Parfoto, Vuxna barn


Vill man ha snygga bilder ihop med den man älskar så boka in en parfotografering, har man en egen idé om vad för slags bild man vill ha så är det bara att höra av sig så pratar vi ihop oss innan fotograferingen.

Vuxna barn kallar jag dom barn som själv tar tag i att boka en fotografering för dom vill ge sina föräldrar i julklapp eller tex när dom fyller jämnt. Föräldrar som har allt redan önskar sig ofta en fin bild på sina vuxna barn.


Djur

I min studio är djur välkomna.

Många bokar in en tid för sin hund hos mig, antingen ensam eller tillsammans med familjen eller barnen