Private
Fotogra Viveka Österman Luleå Sweden Studio

Porträttfotografering

Grundpriset för mina porträttfotograferingar i studion är 650:- och i det ingår det fotografering

och 1 st 21x30 förstoring.

Det gäller alla fotograferingar som tex:

  • Barn, syskon, Familj, Gravid,

Nyfödd, Par, Djur

Sen kan man beställa fler foton utöver den förstoring som ingår då man ser alla bilder från fotograferingen.

Här är länk till hela prislistan: PRISLISTA 2017

 

Är ni intresserad av bröllopsfotografering så

kika in under fliken bröllop.

Hur går det till?

Kontakta mig på mail eller telefon så bokar vi en tid som passar ert schema. Har man små barn och är hemma så brukar det finnas tider mitt på dagen som passar ert barn men ibland är det lättare att komma en kväll för att man jobbar på dagarna och vill gärna att hela familjen ska vara med på någon bild.

Har man svårt att komma mitt i veckan så hör med mig för ledig tid under helg.

 

Efter många år som fotograf så får jag ofta höra efter en fotografering att dom flesta tycker det var en trevlig stund då dom var hos mig i studion och säger oftast: Vilken tur vi gick iväg och fotograferade oss, det var mycket roligare än vad vi hade trott!

Och det gör mig så glad efteråt, att jag både har gett dom fina bilder som minnen och även har dom haft en roligt stund min studio.

 

Gravid

När ska fotograferingen ske? Det är svårt att säga när det är som bäst men allt från då du har ca 5 till 2 veckor kvar brukar vara bra. Allt beror på hur stor magen hunnit bli och det kanske inte är så roligt att komma dom absolut sista veckorna då du börjar känna dig trött och tung.

Att tänka på inför fotograferingen är att inte ha på sig byxor eller underkläder som sitter hårt över magen, då kan det bli en rand som syns om du vill fota magen bar.

Tips på kläder är snäva linnen, korta eller långa tillsammans med leggings visar formen bra. En kofta som går att ha öppen så att magen sticker ut.

 

Nyfödd

Fotograferingen ska helst ske när bebisen är 1-3 veckor gammal.

Då är det lättast att få dom att sova och lägga dom i den pose man vill.

Det går jättebra att amma hos mig i min soffa då ni är här så att bebisen somnar bättre.

 

Baby

6 månader är en klassisk ålder att fota babybilder, och en väldigt bra sådan eftersom dom flesta är nyfikna och glada över att möta nya ansikten. Här skiljer det sig också väldigt mycket beroende på barn men dom flesta trivs på mage och man kan även sitta väldigt bra med stöd i min svarta lilla stol.

 

1-åring

Lättaste perioden är att fotografera då barnet står stadigt då dom håller i sig i en möbel och kanske vågar stå själv och även ta något steg. Det blir lite svårare att få barnets uppmärksamhet och att det ska sitta eller stå still då barnet kan springa men vem har sagt att det ska vara lätt, bra bilder går alltid att få :)

Ta gärna med extra ombyte som du vill fota barnet i och mellanmål om barnet tappar energi.

 

Familj

En familj kan se ut hur som helst.

Det kan vara gammelmormor och morfar tillsammans med deras vuxna barn och deras familjer eller det kan vara ensamma pappan med barnen och hunden.

Vill man fotografera barnen individuellt och sedan familjen så går det jättebra men man får komma ihåg att små barn blir ganska trötta efter ett tag och då brukar jag göra det i prio ordning, är familjebilden det viktigaste så börjar vi med det. Är det syskonbilden som är viktigast så tar vi det först och sedan ser vad dom orkar efter det.

 

Parfoto

Är man ung och kär och kanske till och med nyförlovad så är det ett jättebra tillfälle att komma till fotografen och ta lite coola bilder, lika bra tillfälle som om ni har varit tillsammans i 15 år och vill göra något annorlunda.

 

Copyright © Fotograf Viveka Österman Luleå